BRM lasersnijder

Uit Hackerspace Drenthe WIKI
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Control panel
BRM lasersnijder

Met de BRM lasersnijder kunnen verschillende materialen gesneden en gegraveerd worden. Het werkgebied van deze lasersnijder is 900 x 1300 x 230 mm. De BRM lasersnijder staat niet in het FabLab zelf, maar in de ruimte ernaast.

De BRM lasersnijder vergt wat meer vaardigheid om te gebruiken. Vraag Bart Kuil van De Nieuwe Veste om uitleg. Daarnaast helpt deze geschreven instructie je op weg.


LET OP! Voordat je dit apparaat zelfstandig gaat gebruiken moet je de training hebben gevolgd.

Materialen

De BRM lasersnijder biedt uitgebreide mogelijkheden als het gaat om lasersnijden en graveren. Talloze materialen kunnen verwerkt worden, variërend van acryl tot hardboard en van metaal tot textiel.


Elke soort materiaal heeft zijn eigen instellingen nodig en mogelijk ook z’n eigen lens en doorvoernozzle. Voor metaal zijn andere lenzen en andere doorvoernozzle nodig dan voor de overige materialen. Let hierop!


De instellingen voor de verschillende materialen gebeurt in het programma MetalCut. Hiermee bestuur je de BRM lasersnijder. Naast de lasersnijder staat de computer waar MetalCut op staat geïnstalleerd. Je kan inloggen als gast.


Hieronder de instructiekaart voor de lasersnijder Bestand:Instructie BRM lasersnijder.pdf