Gebruiksovereenkomst: verschil tussen versies

Uit Hackerspace Drenthe WIKI
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 97: Regel 97:
Aldus opgemaakt en ondertekend in tweevoud:
Aldus opgemaakt en ondertekend in tweevoud:




Coevorden, Coevorden,


Datum: Datum:


De heer W. Berends Hackerspace Drenthe
De heer W. Berends (verhuurder + Bestuur Hackerspace Drenthe (medegebruiker)
 
Verhuurder Medegebruiker

Huidige versie van 20 jul 2021 om 23:02

Overeenkomst van medegebruik tussen “De Nieuwe Veste” en de “Stichting Hackerspace Drenthe” betreffende medegebruik ruimtes van Heeckerenlaan 2 te Coevorden.

Ondergetekenden:

De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg en Omstreken, De Nieuwe Veste gevestigd te Coevorden, van Heeckerenlaan 2 te dezen vertegenwoordigd door de heer W. Berends, directeur bedrijfsvoering, hierna te noemen de verhuurder, en Het bestuur Stichting Hackerspace Drenthe gevestigd te Emmer-Compascuum, Oosterdiep OZ 96 , te dezen vertegenwoordigd door het voltallige bestuur


verklaren het navolgende overeen te zijn gekomen

Algemeen

   1.   Verhuurder en medegebruiker verklaren op grond van artikel 108 WPO/76s WVO in medegebruik te hebben gegeven, respectievelijk in medegebruik te hebben aangenomen diverse ruimtes van de onroerende zaak van de locatie / school, plaatselijk bekend Van Heeckerenlaan 2 te Coevorden. Dit is inclusief verkeersruimten, toiletten, gebruik buitenterrein, parkeerplaatsen. 

(Toelichting: artikel 108 van de Wet op het Primair Onderwijs (WPO), artikel 106 van de Wet op de Expertisecentra (WEC) en artikel 76s van de Wet op het Voorgezet Onderwijs (WVO) regelen het in gebruik geven door het schoolbestuur van een gedeelte van het schoolgebouw en/of het terrein aan derden. De wet maakt daarbij een onderscheid tussen verhuur en medegebruik. In deze overeenkomst is er sprake van medegebruik. Bron VNG)

   2.   De ruimtes voor gebruik zijn; de entreeruimte, het TechLab (inclusief machines) en het restaurant, inclusief  toiletten, verkeersruimtes en buitenterrein, zoals ter plekke door partijen is vastgesteld. Hierna te noemen gehuurde.
   3.   Medegebruiker en verhuurder verplichten zich tegenover elkaar alles te doen, waartoe de wet, evenals de plaatselijke verordeningen en gebruiken, medegebruikers en verhuurders verplichten, voor zover daarvan bij deze overeenkomst niet wordt afgeweken. De bepalingen van de Huurwet zijn op deze overeenkomst niet van toepassing.
   4.   Verhuurder verbindt zich zo spoedig mogelijk schriftelijk kennis te geven van elke eigendomsoverdracht van de ruimtes in medegebruik.

Huurperiode

   5.   Deze overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd, te weten de periode van 1 jaar, vanaf 1 september 2021 en derhalve eindigende op 31 augustus 2022. Een en ander behoudens het bepaalde in artikel 108 lid 2 WPO/76s lid 2 WVO.
   6.   Na afloop van de onder 5 bedoelde periode zal de overeenkomst telkens stilzwijgend met een jaar worden verlengd, tenzij deze door een der partijen schriftelijk met inachtneming van een termijn van tenminste 6 maanden voor dit verstrijken is opgezegd. Partijen kunnen overeenkomen wederom een huurperiode van één jaar, of andere periode, aan te gaan.
   7. Prijsbepaling
   8.   Voor het medegebruik is de medegebruiker geen bijdrage verschuldigd.
   9. De kosten die de verhuurder maakt worden geschonken als co-sponsoring voor de medegebruiker. 
   10. De bijdrage van de verhuurder bestaat onder andere uit:
   • de huurprijs inclusief de vergoeding voor bijkomende leveringen en diensten, hierbij uitgaande van normaal gebruik.
   • Gas, water en elektra
   • Schoonmaak
   • Beveiliging, exclusief alarmopvolging
   • Gebruik parkeerplaats, schoolplein en fietsenstalling
   • Kosten vuilafvoer
   • Gebruik netwerk
   • Gebruik inventaris en machinepark TechLab van de verhuurder
   • Verzekering inboedel en opstal zijnde eigendom verhuurder
   • Gebruik koffie en thee
   • Gemeentelijke- en andere gebouw gebonden belastingen    		        

   Niet in de huurprijs inbegrepen zijn:
   - Kosten alarmopvolging
   11.  De bijdrage van de medegebruiker is een inspanningsverplichting om zowel het onderwijs (De Nieuwe Veste) en het FabLab te ondersteunen bij activiteiten die aansluiten bij de kennis en ervaring van de medegebruiker (hackerspace deelnemers/vrijwilligers)  die kinderen, jongeren en volwassenen enthousiasmeren om met techniek en technologie bezig te gaan.

Bestemming en gebruik

   12. Verhuurder verbindt zich het gehuurde aan medegebruiker te leveren in goede staat, zonder gebreken die het medegebruik plezier belemmeren.
   13. Verhuurder is niet aansprakelijk voor de gevolgen van welke aard en omvang dan ook van zichtbare en/of onzichtbare gebreken aan het gehuurde en/of de daartoe behorende installaties, behalve voor zover de gebreken het gevolg zijn van nalatigheid van verhuurder met betrekking tot het voor zijn rekening komend onderhoud.
   14. Het is de medegebruiker verboden om zonder schriftelijke toestemming van verhuurder de ruimte geheel of gedeeltelijk aan derden in onderhuur af te staan.
   15. Het verhuurde mag door de medegebruiker uitsluitend worden gebruikt in het kader van de statutair vastgestelde doelstellingen van de stichting. Het staat de medegebruiker niet vrij zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de verhuurder de ruimtes een andere bestemming te geven.
   16. Ook staat het de huurder niet vrij het gehuurde structureel in de nacht te gebruiken, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder. Dit in relatie met een mogelijke onevenredige stijging van kosten van de bijkomende leveringen en diensten, zoals beschreven in artikel 8)
   17. De medegebruiker is niet bevoegd, anders dan na voorafgaande schriftelijke toestemming, wijzigingen aan te brengen in de technische installatie van het gehuurde, dan wel in, op, aan of rond het gehuurde uitbreidingen en/of verbouwingen of andere wijzigingen aan te brengen. 
   18. Het is de medegebruiker niet toegestaan in, op, aan, of rond de ruimten activiteiten te ontplooien die schade kunnen toebrengen.
   19. Alle, door welke overheidsinstanties dan ook, gegeven aanwijzingen ter zake van in of aan het gehuurde te treffen voorzieningen, of deze aan verhuurder dan wel aan medegebruiker worden opgelegd, zullen door en voor rekening van de verhuurder worden uitgevoerd, uitgezonderd die voorzieningen, die moeten worden getroffen ten behoeve van door medegebruiker gedane investeringen. Dit onverminderd het recht van verhuurder de lasten (van beide genoemde zaken) daarvan met onmiddellijke ingang in de punten van punt 8 te verrekenen, op basis van de nog resterende huurtermijn.
   20. De verhuurder is gerechtigd van medegebruiker te vorderen dat zij aan het einde van de huurtermijn deze voorzieningen verwijdert en het gehuurde weer in oorspronkelijke staat brengt, bij gebreke waarvan verhuurder zich het recht voorbehoudt daartoe op kosten van huurder over te gaan.
   21. De medegebruiker is verplicht er zorg voor te dragen, dat hij, dan wel een derde die voor hem werkzaam is, medehuurders, respectievelijk gebruikers, andere gebruikers van het onderhavige gebouw waarvan het gehuurde deel uitmaakt, geen overlast aandoet.
   22. De medegebruiker is verplicht brandkranen en brandslanghaspels, alsmede vluchtwegen in het gehuurde te allen tijde vrij te houden, ook die welke dienen als vluchtweg voor andere gebruikers van het gebouw. In geval van een calamiteit dient huurder eventuele andere gebruikers in de gelegenheid te stellen gebruik te maken van de voor hen aangewezen vluchtwegen, voor zover deze in het gehuurde zijn gelegen. Evenzo is medegebruiker in geval van een calamiteit gerechtigd gebruik te maken van de voor hem aangewezen vluchtwegen, ook voor zover deze niet in het gehuurde zijn gelegen.

Schade en aansprakelijkheid

   23. De medegebruiker is gehouden om alle redelijkerwijs mogelijke maatregelen te nemen om schade aan het gehuurde te voorkomen. De medegebruiker is voorts gehouden de verhuurder tijdig, zo mogelijk schriftelijk, op de hoogte te brengen indien aan het gehuurde of aan het gebouw waarvan het gehuurde deel uitmaakt, schade is of dreigt te ontstaan.
   24. De verhuurder is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat aan persoon of goederen van de huurder of van derden. Dit geldt niet als de schade het gevolg is van toerekenbare tekortkoming van de verhuurder en deze ook na schriftelijke ingebrekestelling nalatig is. De verhuurder dient een redelijke termijn te hebben om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen.
   25. De verhuurder is niet tot schadeloosstelling gehouden, wanneer de levering van water, gas, elektriciteit en eventuele andere energie mocht worden belemmerd of verhinderd, tenzij dit verband houdt met enig verwijtbaar handelen of nalaten van verhuurder.

Verzuim

   26. Indien een der partijen bij deze overeenkomst in verzuim is met de nakoming van enige verplichting die, ingevolge de wet, de plaatselijke verordening en gebruiken en/of deze overeenkomst, op hem rust, heeft de andere partij het recht de huurovereenkomst onmiddellijk tussentijds te beëindigen, zonder dat daartoe enige verdere ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst vereist.
   27. De kosten, zowel in als buiten rechte, door partijen gemaakt in verband met enige toerekenbare tekortkoming van een van beide, komen ten laste van die partij die door de daartoe bevoegde rechterlijke instantie in het ongelijk wordt gesteld.

Beheerder

   28. Totdat verhuurder anders meedeelt, treedt de verhuurder als beheerder op. De beheerder behartigt in dezen alle belangen van de verhuurder en spreekt namens de verhuurder.

Beëindiging van de huur

   29. Bij het einde van de huurovereenkomst is de medegebruiker verplicht het gehuurde tijdig, leeg en bezemschoon ter beschikking van de verhuurder te stellen, alsmede om de verhuurder de sleutels te doen toekomen.
   30. Partijen moeten gezamenlijk het gehuurde bij het einde van de huurovereenkomst inspecteren en schriftelijk overeenkomen op welke wijze de bij die inspectie eventueel nodig blijkende reparaties en het achterstallig onderhoud, voor zover die voor rekening van de huurder zijn, voor rekening van huurder zullen worden verricht.
   31. Alle zaken, die de medegebruiker na beëindiging van de huur in het gehuurde achterlaat, worden geacht door hem aan verhuurder om niet te zijn afgestaan. Verhuurder heeft het recht die zaken op kosten van huurder te laten verwijderen.

Slotbepaling

   32. In alle gevallen waarin deze overeenkomst of de wet niet voorziet, beslist de verhuurder.


Aldus opgemaakt en ondertekend in tweevoud:



De heer W. Berends (verhuurder + Bestuur Hackerspace Drenthe (medegebruiker)